A szakszerű vontatás Mi a teendő, ha az autó megáll A megfelelő vontatást meg kell tanulni! Ehhez szükség van megfelelő ösztönökre, tudásra, és a közlekedési szabályok (KRESZ 57.§) ismeretére. Az első kihívás a vonószem megkeresése. Ezt általában könnyebb megtalálni az autó kézikönyvében, mint magán a járművön, így érdemes ezt megnézni jó előre, amikor megvettük az autót. Másik probléma, hogy álló motornál nem működik sem a szervokormány, sem a fékrásegítés! (A profi segélyszolgálatok ezért is ellenzik a vontatást, és javasolják a tréleres szállítást.) Ha mégis a vontatás mellett döntünk, használjunk vonórudat a vontatókötél helyett. A vonórudak nagy előnye ugyanis, hogy képesek biztosítani a két jármű állandó távolságát azzal, hogy a vonóerőt, a fékerőt, és a kormányzási erő egy közvetítik a két jármű között. Fontos, hogy csak ellenőrzött, engedéllyel rendelkező eszközöket használjunk! A vontatás közben figyelni kell arra, hogy a megfelelő jelzésekkel (pl.: piros zászló) el legyenek látva, az irányváltásokat jelezzék, és olyan személyek üljenek a járművekben, akik ezt a manővert biztonsággal el tudják végezni. A vontatott járműben a vezetőn kívül ne tartózkodjon senki! A vontatási sebesség nem lehet több, mint 50 km/óra! A legjobb azonban, ha erre felkészült segélyszolgálatokra, vagy olyan műhelyre bízzuk a mentést, akik ezt szakszerűen, sőt sok esetben (pl. ha van assistance szerződés) ingyen el is végzik.
Bővebben..
Látni és látszani

Az Ön lámpái is idővel elhasználódnak!

A járművek világítótesteit rendszeres időközönként ellenőriztetni kell. Egyetlen hibás izzó miatt az egész világítási rendszer rosszul működhet. Az izzókat (főleg a fényszóróizzókat) legkésőbb 50.000 kilométerenként, de legalább kétévente cserélni kell, és mindig MINDKETTŐT! Rendszeres működési zavarokat és a világítás kiegyensúlyozatlanságát okozhatja, ha csak a hibás izzót cseréli ki, és nagy valószínűséggel rövid időn belül a másikat is cserélni kell majd.

A baleseti statisztikák azt mutatják, hogy a balesetek nagy része korlátozott látási viszonyok, vagy rossz idő esetén következik be. Éjszaka még a leggyakorlottabb vezetőnek is több fényre van szüksége, főként idősebb korban. Az aktív közlekedés-biztonságban a tökéletes világítás elsőrangú fontosságú!

Az UNIX Szervizpartnerek az időszakos átvizsgálások keretében minden járműtípusra, szakszerűen el tudják végezni ezeket az ellenőrzéseket, beállításokat, cseréket.


WEBSHOP
RÓLUNK
LETÖLTÉSEK
ÁLTALÁNOS
Facebook
Az Unix Autó Kft. tájékoztatja Önt, hogy weboldalainak megtekintése, böngészése egyúttal a Jogi Nyilatkozatban leírtak elfogadását is jelenti.
Copyright 2016 © Minden jog fenntartva 1139 Budapest, Frangepán u. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Jogi nyilatkozat | Oldaltérkép